Borrelboontjes

Borrelboontjes

Benodigdheden

  • 100 gr geweekte veldbonen
  • 1 eetlepel Koolzaadolie


Versie 1

  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zout


Versie 2

  • 2 eetlepels rozemarijn
  • 2 theelepels Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Recept delen

Borrelboontjes

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de blaadjes van de verse rozemarijn in kleine stukjes (gedroogde rozemarijn kan ook, hoeft niet gehakt te worden). Doe de veldbonen in een beslagkom. Voeg hier de kruiden, het zout en de olie aan toe. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de veldbonen over het bakpapier. Zet de bakplaat in de oven. Hussel de bonen na 15 minuten door elkaar. Hussel de bonen na 10 minuten weer door elkaar. Haal de bonen na 30-40 minuten bakken uit de oven en laat afkoelen. Bij het maken van de borrelboontjes kan je naar eigen smaak kruiden toevoegen. De  versies hiernaast weergegeven zijn voorbeelden van smaakcombinaties.

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

En ontvang regelmatig een update van Geerts Best!