Broodje schelvis met kruiden mayonaise

Broodje schelvis

Benodigdheden

– 4 kleine schelvis filets
– 4 broodjes
– 1 liter koolzaadolie (voor frituur)
– 200g veldbonen meel
– 2 eieren
– rucola
– 200ml koud water
– 1/2 theelepel kerriepoeder
– 1/2 theelepel paprikapoeder

VOOR MAYONAISE
– 2 eieren
– 2 eetlepels azijn
– 400ml koolzaadolie
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel honing
– 1/2 citroen
– 1g zout
– bieslook, dille, peterselie

Recept delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Chefs Special: Ramon Brugman

Chef-kok Ramon Brugman was met het NPO programma BinnensteBuiten op bezoek bij Geert en ging aan de slag met de prachtige producten rechtstreeks van het land. Met koolzaadolie uit Zuidwolde maakt Ramon een heerlijk broodje gebakken schelvis. De olie wordt op verschillende manieren gebruikt!

Zo maak je het

Begin met de mayonaise. Splits de eieren en meng de eidooiers met de azijn, mosterd, honing, zout en de peterselie. Mix dit goed, terwijl je langzaam de olie toevoegt. Als de mayonaise dik is, voeg je het sap van de citroen en de overige kruiden toe.

Verwarm nu alvast de koolzaadolie in een frituur of in een pan tot 180 graden. Frituur je in een pan? Zorg dat je pan extra stevig staat en doe een schort om.

Voor het beslag meng je twee eieren, het veldbonenmeel en het water. Blijf roeren tot er een glad beslag ontstaat. Voeg de kerrie- en paprikapoeder toe. maak op smaak met zout en peper.

Haal de schelvisfilets door het beslag. Frituur de filets voorzichtig in de koolzaadolie op 180 graden. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en voeg eventueel zout toe als je dat lekker vindt.

Bron: NPO BinnensteBuiten