Gebakken aardappeltjes

Gebakken aardappeltjes

Benodigdheden

  • 400 gr kruimige aardappelen
  • 2 eetlepels GeertsBest Koolzaadolie
  • snufje zout

Recept delen

7. Gebakken aardappeltjes - Shutterstock-222584446

Zo maak je het

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke partjes of schijfjes van ongeveer 5mm dikte. Kook ze in een pan met een ruime hoeveelheid water. Giet ze af en laat zie uitdampen tot ze droog zijn (je kunt ze ook in de koelkast bewaren en de volgende dag opbakken). Pak een grote pan en verhit daarin de koolzaadolie. Dit zorgt voor een mooi resultaat en bevat veel Omega 3+6. Tip: doe je de olie in een koude pan en verwarm je daarna de olie, dan zal het niet spetteren. Zet het vuur middelhoog en voeg de aardappeltjes toe. Zet na ongeveer 10 minuten het vuur nog even hoog en bak de aardappeltjes tot ze een lekker krokant korstje hebben. Voeg op het laatst ook nog een snuf zout toe naar smaak. Perfect krokant en lekker zacht van binnen, heerlijk met eigengemaakte mayonaise van koolzaadolie.

Wist je dat?

Voor gebakken aardappeltjes is koolzaadolie zeer goed geschikt. Doordat het tot een hogere temperatuur verhit kan worden dan boter of olijfolie, wordt het risico op vetverbranden verkleind.

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

En ontvang regelmatig een update van Geerts Best!