Geroosterde groenten uit de oven
- Hoofdgerecht
- 15 minuten
- + 45 min oventijd
- 3 à 4 personen
Benodigdheden
- Halve pompoen
- 3 winterwortels
- 1 pastinaak
- 4 aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels GeertsBest Koolzaadolie
- 1 theelepel honing
- 1 takje rozemarijn
- Snufje zout en peper
Recept delen
Zo maak je het
Schil de pompoen, winterwortels en de pastinaak met een dunschiller. Boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in partjes of frieten evenals de wortels en de pastinaak. Snijd de pompoen in schijven. Hussel alles door elkaar op de bakplaat en bestrooi met zout, peper, rozemarijn en olie. Om Rozemarijn te vervangen zou je tijm of salie kunnen gebruiken. Rozemarijn zit ook in mediterraanse of provençaalse kruiden. Verdeel de knoflook ertussendoor en besprenkel (met name de pompoen) met een klein beetje honing. Schuif het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 3 kwartier. Zet het laatste kwartier de oven op 200 graden.