Hummus van zelf gestoofde veldbonen
- Lunchgerecht
- 25 minuten
- 2 personen
Benodigdheden
- 250 gram gedroogde veldbonen
- 1 zakje baksoda
- 250 gram tahin
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 1 theelepel vers gemalen peper
Recept delen
Zo maak je het
Laat de veldbonen met een zakje baksoda in ruim water een nacht weken. Breng na het afspoelen de veldbonen in schoon water (1 liter) aan de kook. Laat de veldbonen tien minuten koken en zet het daarna in de kookstoof voor ongeveer twee uur. Gebruik je geen kookstoof laat de veldbonen dan nog eens 15 minuten doorkoken. Schep daarna de veldbonen in een schaal en voeg de tahin, citroensap, knoflook, peper en zout en de koolzaadolie toe. Pureer het geheel en voeg nog wat kookvocht toe als de hummus te dik is. Daarna lekker dippen met worteltjes of andere rauwkost. Deze hummus smaakt ook lekker op een pitabroodje met gegrilde groente, als spread op een wrap of als bijgerecht bij falafel.