Koolzaadolie

De beste olie!

Waarom koolzaadolie

De smaak

Koolzaadolie is mild en rijk van smaak. Waardoor het perfect past bij bijna elk gerecht.

Duurzaam

Lokaal, energieneutraal, circulair en GMO vrij.

Gezond

gezonde vetzuursamenstelling maakt het rijk aan omega 3+6.

Koolzaadolie door het eten

De BESTE smaak

Geerts Best koolzaadolie is een extra vierge kwaliteitsolie die je kunt gebruiken zoals andere vloeibare oliën. Het heeft een nootachtige en een milde smaak en is daardoor een echte smaakmaker in de keuken. Met het hoge  verhittingspunt van 240° is deze is olie ook zeer geschikt voor koken, bakken en braden. Gebruik het bijvoorbeeld om vlees te braden of aardappeltjes te bakken. Deze olie is ook koud te gebruiken voor het dippen van brood, het maken van salades en het maken van marinades, (dip)sauzen en mayonaise. Een echte veelzijdige alleskunner en onmisbaar in iedere keuken.

Koolzaadolie 5L vierkant

Gebruikt door topchefs

Wist je dat Geerts Best Koolzaadolie een favoriet isvan enkele topchefs in de omgeving van de boerderij. Het kan rechtstreeks worden gekocht bij een aantal kwaliteitsgroothandels in de foodservice, Hanos Zwolle en Horesca Meppel. 

Of bestel het direct online en zet het op de kaart.

Duurzame olie

Een duurzaam product komt bij voorkeur van dichtbij, zo hoeft het weinig kilometers af te leggen van het land naar het bord. Ook werk ik zoveel mogelijk energieneutraal, in een korte keten en met oog voor natuur en biodiversiteit. Dat is waar ik voor sta, zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van lekkere en gezonde producten van het land. 

Wil je precies weten hoe de koolzaadolie in het flesje beland? Lees hieronder verder. 

Geert Mijn verhaal

Gezonde olie

Koolzaadolie is volledig plantaardig en past daarom in een veganistisch dieet. Koolzaadolie is rijk aan de onverzadigde vetzuren omega 3 en 6, die worden aanbevolen voor een gezond en uitgebalanceerd dieet. Ook heeft het het laagste aandeel verzadigd vet van alle soorten olie en bevat minder dan 50% minder verzadigd vet dan olijfolie. Ook is het een bron van vitamine E en K én het bevat veel mineralen en antioxidanten. De olie wordt direct na het persen gefilterd en gebotteld in een donkere fles om de voedingswaarden zo goed mogelijk te behouden. Dat maakt dat deze olie één van de gezondste vloeibare en plantaardige oliën is die er te verkrijgen is. Dat maakt Geerts Best zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Bestel direct het best

Veelgestelde vragen

De koolzaadolie en de pasta van Geerts Best zijn op steeds meer plekken verkrijgbaar. In de buurt of direct online. Kijk hier voor de verkooppunten.

Korte antwoord: Ja! Gezonder dan de meeste andere plantaardige oliën zelfs. Veel informatie die je op internet vindt is niet altijd goed. Dan wordt er wel eens gepraat dat koolzaad niet geschikt is voor menselijke consumptie. Het ras koolzaad wat ik gebruik is speciaal geschikt voor menselijke consumptie

Lees hier meer over de voedingswaarden en proces van Geerts Best koolzaadolie.

Ja, de olie is 100% plantaardig en past in een vegetarisch en veganistisch dieet.
De pasta van Geerts Best is gemaakt van 100% veldbonenmeel. Omdat die vol zitten met eiwitten en vezels is het makkelijk om zo al je voedingsstoffen binnen te krijgen. Let wel even op de dosering. Je kunt met ongeveer een derde minder toe dan reguliere pasta. Vanwege de eiwitten en vezels is dit echt een vuller.

Ja, de koolzaadolie is 100% GMO vrij.

Bij koude persing wordt er gebruik gemaakt van mechanische kracht om de olie uit de zaadjes te winnen. Dit is een proces is waarbij niet alle olie uit de zaadjes wordt gewonnen. Andere producten worden vaak warm geperst, door chemische stoffen toe te voegen wordt alle olie uit de zaadjes gehaald. Van de gezonde vetzuursamenstelling blijft dan niks meer over. Deze kwalitatief minder goede oliën worden dan ook vaak gebruikt voor frituren en dergelijke.

Simpel gezegd is het de eerste keer dat de zaadjes worden geperst de olie die wordt gebruikt voor Geerts Best Koolzaadolie. Dat is hetzelfde als Extra Vierge bij olijfolie.