Recept Luchtige cake

Luchtige cake

Benodigdheden

– 250 gram cakemeel
– 250 gram suiker
– 200 ml GeertsBest Koolzaadolie
– 5 eieren
– snufje zout
– 1 vanille stokje

Recept delen

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print
10 Cake - img_062484_1024x748_JPG

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met 1 eetlepel koolzaadolie en bestuif met 1 eetlepel cakemeel. Mix de suiker met de eieren tot een glad beslag. Voeg dan de olie toe en mix dit goed door. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Zeef het cakemeel boven het beslag en spatel met het merg en een snufje zout erdoor. Giet het beslag in de cakevorm en plaats in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170 graden en bak de cake in ongeveer een uur goudbruin. Tip: Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik een sat├ęprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.