Luchtige cake
- 15 minuten
- + 60 minuten oventijd
- 12 personen
Benodigdheden
- 250 gram veldbonenmeel
- 250 gram suiker
- 200 ml GeertsBest Koolzaadolie
- 5 eieren
- snufje zout
- 1 vanille stokje (aroma of suiker kan ook)
Recept delen
Zo maak je het
Deze cake is een favoriet. Het blijft een beetje klef, zoals indische cake dat ook is! Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met 1 eetlepel koolzaadolie en bestuif met 1 eetlepel cakemeel. Mix de suiker met de eieren tot een glad beslag. Voeg dan de olie toe en mix dit goed door. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg er met een mespunt uit. Heb je geen stokje, gebruik dan een aantal druppels vanille aroma of suiker. Zeef het cakemeel boven het beslag en spatel met het merg en een snufje zout erdoor. Giet het beslag in de cakevorm en plaats in het midden van de oven. Verlaag de temperatuur van de oven naar 170 graden en bak de cake in ongeveer een uur goudbruin. Tip: Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik een satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Wist je dat?
Roomboter is heel eenvoudig te vervangen voor koolzaadolie. De boter 1 op 1 vervangen voor koolzaadolie is niet nodig. Hou als stelregel aan dat er 4/5e olie nodig is om boter te vervangen.