Mayonaise
- Bijgerecht
- 5 minuten
- 2 personen
Benodigdheden
- 1 eidooier (op kamertemperatuur)
- 1 eetlepel (appel) azijn
- 1 theelepel mosterd
- 150 ml GeertsBest Koolzaadolie
- Snufje zout en peper
Recept delen
Zo maak je het
Geerts favoriete smaakmaker is mayonaise. Doe de eierdooier in een hoge maatbeker. Voeg de azijn, mosterd en wat zout toe. Mix dit kort door elkaar met een staafmixer. Begin met het toevoegen van de koolzaadolie, druppel er beetje bij beetje bij totdat dit goed is opgenomen. Giet daarna in een mooie kleine straal de helft toe en blijf goed mixen. Te snel toevoegen zorgt ervoor dat het mengsel niet glad wordt. Voeg de restant van de olie toe op een vergelijkbare manier. Proef de mayonaise en voeg azijn, zout en peper toe om op smaak te brengen. Schep de zelfgemaakte mayonaise in een kommetje en serveer bijvoorbeeld bij verse frieten of gebakken aardappeltjes.