Roerbak aardappelen met pittige kip
- Hoofdgerecht
- 45 minuten
- 4 personen
Benodigdheden
- 700 gram krielaardappeltjes
- 400 gram sperziebonen
- 400 gram kip in stukjes
- 1 paprika
- 1 gesnipperde ui
- GeersBest Koolzaadolie
- snufje peper en zout
voor de pittige kip marinade
- 1 chilipeper
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel kerriepoeder
- 3 eetlepels GeertsBest Koolzaadolie
- ½ eetlepel sambal
- 1 theelepel paprikapoeder
Recept delen

Zo maak je het
Maak eerst de pittige kip marinade. Kijk hier voor het basis recept marinade. Pers de teentjes knoflook uit of hak heel fijn. Snijd ook de chilipeper in kleine stukjes en verwijder de pitjes. Meng dit met de rest van de ingrediënten voor de marinade. Voeg de sambal naar smaak toe. Voeg de pittige marinade toe aan de kip en laat even marineren terwijl je verder gaat met de rest. Je kunt voor een intensere smaak ook de kip al een (halve) dag van te voren marineren.
Verhit een beetje koolzaadolie in een koekenpan en verhit op hoog vuur. Voeg de opbakaardappels toe en bak rondom krokant en daarna op lager vuur. Kook ondertussen ook de sperziebonen in ca. 12 minuten beetgaar. Haal de aardappels als ze krokant en gaar zijn uit de pan en voeg de kip met de marinade toe samen met de gesnipperde ui. Snijd de paprika in stukjes en voeg ook toe aan de kip. Bak een paar minuten tot de kip gaar is en voeg dan de gebakken aardappels en gekookte sperziebonen toe. Schep alles goed om, breng op smaak met een snufje peper en zout en bak nog een paar minuten door. Smakelijk eten!