STEL JE VRAAG

aan Geert

VEELGESTELDE VRAGEN

  • Waar is Geerts Best te koop?
    • De koolzaadolie en de pasta van Geerts Best zijn op steeds meer plekken verkrijgbaar. In de buurt of direct online. Kijk hier voor de verkooppunten.
  • Is Koolzaadolie gezond?
    • Korte antwoord: Ja! Gezonder dan de meeste andere plantaardige oliën zelfs. Veel informatie die je op internet vindt is niet altijd goed. Dan wordt er wel eens gepraat dat koolzaad niet geschikt is voor menselijke consumptie. Het ras koolzaad wat ik gebruik is speciaal geschikt voor menselijke consumptie
    • Lees hier meer over de voedingswaarden en proces van Geerts Best koolzaadolie.
  • Hoe gebruik ik Koolzaadolie in de keuken?
    • Geerts Best Koolzaadolie is perfect te gebruiken voor warme en koude gerechten. Lees hier de favoriete gerechten.
    • Doseer direct in een koude pan, dan spettert de olie niet.
    • Ga je bakken? Vervang de boter of margarine door 2/3 deel koolzaadolie.
  • Past Geerts Best in een vegetarisch en veganistisch dieet?
    •  Ja, de olie en de pasta passen in een vegetarisch en veganistisch dieet.
  • Hoe bereid ik de pasta?
    • Geerts Best Pasta hoeft maar kort te koken en is makkelijk te bereiden. Kook de pasta in een pan met ruim kokend water in ongeveer 5 minuten beetgaar. Even afgieten en klaar voor een heerlijke maaltijd of salade.

      Tip: Voeg een scheutje koolzaadolie toe aan het kokende water om plakken tegen te gaan.

  • Waarom is de pasta een Krachtpatser?
    • De pasta van Geerts Best is gemaakt van 100% veldbonenmeel. Omdat die vol zitten met eiwitten en vezels is het makkelijk  om zo al je voedingsstoffen binnen te krijgen.

      Let wel even op de dosering. Je kunt met ongeveer een derde minder toe dan reguliere pasta. Vanwege de eiwitten en vezels is dit echt een vuller.

  • Is Geerts Best vrij van GMO?
    • Ja, de koolzaadolie is 100% GMO vrij.
  • Wat is Koud Geperst?
    • Bij koude persing wordt er gebruik gemaakt van mechanische kracht om de olie uit de zaadjes te winnen. Dit is een proces is waarbij niet alle olie uit de zaadjes wordt gewonnen. Andere producten worden vaak warm geperst, door chemische stoffen toe te voegen wordt alle olie uit de zaadjes gehaald. Van de gezonde vetzuursamenstelling blijft dan niks meer over. Deze kwalitatief minder goede oliën worden dan ook vaak gebruikt voor frituren en dergelijke.
    • Lees hier meer over de gezonde vetzuursamenstelling
  • Wat is eerste persing?
    • Simpel gezegd is het de eerste keer dat de zaadjes worden geperst de olie die wordt gebruikt voor Geerts Best Koolzaadolie. Dat is hetzelfde als Extra Vierge bij olijfolie.
  • Wat is Geerts favoriete gerecht?

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

En ontvang regelmatig een update van Geerts Best!