Rechtstreeks

van het land

Koud geperst

Na de oogst worden de zaadjes gebruikt om de olie te maken. Met grote schroeven wordt de olie voorzichtig uit de zaadjes geperst. We drukken de olie letterlijk uit de zaden, dat is alles. Dat is het proces van koude persing.

Wij maken het verschil door zonder chemische processen de olie te krijgen, en daardoor behoudt het niet alleen de kenmerkende geur, kleur en smaak, maar juist ook de gezonde voedingswaarden. Het is de eerste persing van de koolzaadjes. Extra Vierge wordt dat genoemd bij olijfolie. Best, hier noemen we dat eerste persing. Direct na het persen wordt de olie gefilterd tot een zuiver product. Deze zorgvuldige verwerking zorgt ervoor dat we de beste olie bottelen. Dat maakt deze olie koud geperst het Best!

Koud geperst

Na de oogst worden de zaadjes gebruikt om de olie te maken. Met grote schroeven wordt de olie voorzichtig uit de zaadjes geperst. We drukken de olie letterlijk uit de zaden, dat is alles. Dat is het proces van koude persing. Wij maken het verschil door zonder chemische processen de olie te krijgen, en daardoor behoudt het niet alleen de kenmerkende geur, kleur en smaak, maar juist ook de gezonde voedingswaarden. Het is de eerste persing van de koolzaadjes. Extra Vierge wordt dat genoemd bij olijfolie. Best, hier noemen we dat eerste persing. Direct na het persen wordt de olie gefilterd tot een zuiver product. Deze zorgvuldige verwerking zorgt ervoor dat we de beste olie bottelen. Dat maakt deze olie koud geperst het Best!

Alles wordt gebruikt

Bij Geerts Best gaat niks verloren. Wanneer de zaden zijn uitgeperst, blijven de zaaddoppen over. Dit is een bijzonder eiwitrijk bijproduct voor vee en pluimvee, dat het hele jaar door een geweldige voedingsbron is en een duurzamere oplossing dan sojabrokken. De overgebleven stro wordt verhakseld en als stro gebruikt in de stal. De methaanuitstoot wordt zo tot een veel lager niveau gereduceerd. 

Alles wordt gebruikt

Bij Geerts Best gaat niks verloren. Wanneer de zaden zijn uitgeperst, blijven de zaaddoppen over. Dit is een bijzonder eiwitrijk bijproduct voor vee en pluimvee, dat het hele jaar door een geweldige voedingsbron is en een duurzamere oplossing dan sojabrokken.  De overgebleven stro wordt verhakseld en als 

stro gebruiktin de stal. De methaanuitstoot wordt zo tot een veel lager niveau gereduceerd. 

Niet alleen voor onszelf

Koolzaad in vroege bloei is prachtig om te zien en het heeft ook nog eens veel voordelen voor de natuur. Bijen, hommels en andere vliegers vinden bloeiend koolzaad een feest om een heel andere reden. Het zit vol stuifmeel en nectar, wat ze veel voeding geeft na een lange winter. Koolzaad levert een positieve bijdrage aan de bijenstand in Nederland en is een onmisbare schakel in de voedselkringloop. Dat is nog niet het enige. De wortels van de plant zorgen voor een gezonde bodem.

Niet alleen voor onszelf

Koolzaad in vroege bloei is prachtig om te zien en het heeft ook nog eens veel voordelen voor de natuur. Bijen, hommels en andere vliegers vinden bloeiend koolzaad een feest om een heel andere reden. Het zit vol stuifmeel en nectar, wat ze veel voeding geeft

na een lange winter. Koolzaad levert een positieve bijdrage aan de bijenstand in Nederland en is een onmisbare schakel in de voedselkringloop. Dat is nog niet het enige. De wortels van de plant zorgen voor een gezonde bodem.

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

En ontvang regelmatig een update van Geerts Best!