Rechtstreeks

van het land

bonen

GEMALEN

Bij GeertsBest malen we de bonen zelf op het bedrijf zodat we efficiënt en gezond de bonen consument klaarmaken. Door het op verschillende grofheden af te zeven kunnen we alles benutten wat de boon ons geeft. 

ALLES WORDT GEBRUIKT

Tijdens het afzeven van de bonen blijft er een beetje bonenmeel over. Dat gaat als veevoer weg zodat zij er weer melk of vlees mee kunnen maken.  Het stro gaat als ligbed weg voor koeien of paarden. Deze mest word later weer op het land gebracht waar de nieuwe plantjes weer van kunnen groeien. De wortels van de bonenplant leveren ook veel voedingstof op voor het gewas wat we daarna gaan telen.

Veldbonen

NIET ALLEEN VOOR ONSZELF

De bloei van de bonenplant is prachtig om te zien en heeft zo ook zijn voordelen voor de natuur. Bijen, hommels en andere vliegen vinden deze bloei zeer prettig om een heel andere reden. Ook de bonenplant zit net als de koolzaadplant vol met stuifmeel en nectar, wat deze insecten veel voeding geeft na een lange winter. Bonen bloeien iets later dan koolzaad, dus als de koolzaad is uitgebloeid begint de veldboon te bloeien.

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

En ontvang regelmatig een update van Geerts Best!